Wanneer beukenhaag planten

Wanneer plant ik een beukenhaag?

Het is uiterst belangrijk om te weten wanneer je een haag kan planten. Want wanneer je dat op het verkeerde moment doet, geef je de haag geen optimale start.
Lees dus zeker onderstaande tips van onze groenexperten!

Wanneer mag je een beuk zeker niet planten?

Bij hevige regenval 

Eerst en vooral is het een slecht idee om beuken te planten na een heftige regenval. De grond mag namelijk niet te nat zijn bij het aanplanten.

Wanneer het vriest

Bovendien kun je deze best niet planten wanneer het overdag vriest. Doe je dat wel? Dan kun je zware (onherstelbare) schade aan de haag richten. Bij lichte nachtvorst kan je overdag wel nog planten. In natte periodes kan dat soelaas bieden om toch in de winterperiode beukenhaag te kunnen aanplanten.

Wat is de beste tijd om een beukenhaag te planten? ​

De ideale omstandigheden zijn droog weer en zachte temperaturen. In tegenstelling tot wat vele mensen denken zijn de herfst en de winter de beste seizoenen om jouw nieuwe beukenhaag of haagbeuk te planten. Tijdens deze seizoenen zijn de planten in “rustfase” waardoor het ideaal is om deze dan te planten. In principe kun je jouw beukenhaag planten, ten vroegste vanaf eind oktober tot begin april. Wil je jouw beukenhaag of haagbeuk planten in de allerbeste omstandigheden? Kies dan voor een aanplanting in November !

Wat na het panten?

Nu je jouw nieuwe haag zorgvuldig gepland hebt, is het ook belangrijk om deze goed te onderhouden. Geef daarom voldoende en regelmatig water voor een prachtige volle haag ! Door de klimaatverandering kennen we meer extreem droge jaren, en is druppelbevloeiing na de aanplant aan te raden, en op sommige gronden noodzakelijk. Het geeft je ook meer zekerheid en comfort na de aanplant om niet dagelijks of enkele keren per week water water te moeten geven mocht je daar de tijd niet kunnen voor maken.   

Uiteraard hebben onze groenexperten nog meer tips voor jou. Deze kun je hier lezen

Wanneer beukenhaag planten in een notendop

  • Plant de haag niet na hevige regenval of bij (dag)vriestemperaturen
  • De beste maand is november
  • Plant je beukenhaag ten laatste in april
  • Zorg voor een optimaal onderhoud ! 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze groenspecialisten!