HAAGBEUK kopen

CARPINUS BETULUS

OMSCHRIJVING HAAGBEUK

Haagbeuk, ook gekend als Carpinus betulus, is een bladverliezende haagplant met een snelle en natuurlijke groei. Deze haagplant heeft een fris groene kleur en heeft bladeren met een gezaagde rand. In tegenstelling tot beukenhaag kan Carpinus goed groeien op vochtige bodems waardoor dit soort beuk ideaal is om te planten in kleigrond of zandleem. Haagbeuk heeft nog een groot voordeel. Het heeft geen last van de gekende beukenwolluis. Hierdoor hoef je niet preventief te behandelen tegen deze plaag waardoor het onderhoud lager ligt dan bij rode beuk en groene beuk.

VOORDELEN

BLADVERLIEZEND

NATUURLIJKE GROEI

VERDRAAGT VOCHT

HAAGBEUK PLANTEN

De plantperiode van haagbeuk en die van andere beukenhagen zijn gelijklopend. Je kan Carpinus dus planten tussen eind oktober en eind maart indien de bodem niet bevroren is. Soms kan je ze iets vroeger of tot iets later planten, maar dit is afhankelijk van het weer. Het mag namelijk niet te warm zijn. Wanneer je haagbeuk bij ons koopt krijg je bij het afhalen een plantdemonstratie van de kweker. Zo ben je volledig op de hoogte wat moet en wat niet mag tijdens het planten ! Bovendien ontvang je nog enkele tips & tricks omtrent verzorging van je haagbeuk.

HAAGBEUK BEMESTEN

Haagplanten mogen 2 tot 3 maal per jaar bemest worden. De eerste bemesting gebeurd in maart – april wanneer de nieuwe bladeren ontluiken. Zo stimuleer je de groei wat zorgt voor een haag met frisgroene bladeren! Een tweede maal mag je bemesten in juni en juli. Je kan dit combineren met de eerste snoeibeurt. Een laatste bemesting van je haagbeuk mag in augustus of september. Dit is voornamelijk om je planten af te harden voor de komende winter. Er bestaan tal van samengestelde meststoffen voor haagplanten die geschikt zijn om je haagbeuk mee te bemesten.

HAAGBEUK SNOEIEN

Haagbeuk hoef je maar 2 keer per jaar te snoeien. De eerste keer gebeurd in juni of juli en dit zal de zwaarste snoei zijn. In augustus – september mag je haagbeuk een tweede keer snoeien, maar dit is enkel lichte vormsnoei. Haagbeuk heeft lichtere takjes dan Fagus (beukenhaag), en laat zich makkelijk vormsnoeien. Ook met een elektrische schaar is haagbeuk te snoeien. Zo geniet je de hele herfst en winter van een haag die goed in vorm gehouden is!

WAAROM KIEZEN VOOR
DE HAAGBEUK?

Een haagbeuk kopen heeft heel wat voordelen. Zo heeft een haagbeuk een zeer natuurlijke uitstraling door zijn frisgroene blaadjes. Ook, in tegenstelling tot groene en rode beuk, groeit deze haagplant goed als je het gaat planten in een natte bodem. Haagbeuk groeit bovendien sneller dan de andere beukplanten. Zo kan je op kortere tijd een volle haag bekomen. Een ander voordeel is dat hij niet gevoelig is voor beukenwolluis waardoor je hem hier niet tegen hoeft te behandelen. Heb je een natte ondergrond of hou je van een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor haagbeuk!

haagbeuk

VOORRAAD HAAGBEUK

60/+

100/+

125/+

150/+

175/+