groene beukenhaag kopen

FAGUS SYLVATICA

OMSCHRIJVING

Groene beukenhaag, ook wel gekend als Fagus sylvatica, is bladhoudend en zorgt hierdoor het hele jaar door voor privacy. De bladeren verdorren tijdens de herfst en winter, maar ze blijven aan de plant hangen totdat het jonge blad klaar is om te ontluiken. Je kan groene beukenhaag herkennen aan het blad. Deze heeft een mooi groene kleur en een gegolfde bladrand. Groene beuk verkiest een plekje in een niet te natte ondergrond. Eventueel kan je tijdens het aanplanten gebruik maken van bodemverbeteraar om de structuur van de grond te verbeteren. Zo zorg je ervoor dat het beter vocht doorlaat en dat de planten niet met hun wortels in het nat blijven staan.

VOORDELEN

BLADHOUDEND
STRAKKE HAAG
VEEL PRIVACY

GROENE BEUKENHAAG PLANTEN

Het planten van een groene beukenhaag kan vanaf eind oktober tot eind maart. Dit is natuurlijk met een korreltje zout te nemen want veel is afhankelijk van het weer. Wordt het al vlug warm, dan is de plantperiode korter en omgekeerd. Ook is het niet mogelijk om bij vorst groene beuk te planten. Je kan dan geen sleuf maken omdat de bodem bevroren is. Bij het afhalen van je planten krijg je gratis een plantdemonstratie aangeboden zodat je helemaal op de hoogte bent van de do’s en dont’s.

GROENE BEUKENHAAG BEMESTEN

Om een goede groei te verkrijgen dien je 2 tot 3 maal je groene beuk te bemesten. Dit zorgt niet alleen voor gezonde en sterke planten met meer weerstand tegen externe invloeden. De haag gaat ook sneller één geheel vormen. Een ander voordeel van het bemesten is dat de beukenhaag dan geen voeding gaat halen bij een nabije sierborder of gazon. Bij het planten van je groene beukenhaag is het ook altijd raadzaam om een dosis meststof in de plantsleuf te verwerken. Zo hebben de jonge planten alvast een gezonde dosis voedingsstoffen tot hun beschikking.

Een kort overzicht van wanneer te bemesten:
1. Bij het ontluiken van de nieuwe bladeren moet je de eerste keer bemesten (maart-april).
2. Een onderhoudsbemesting in juni-juli.
3. Een laatste bemesting in september-oktober.

GROENE BEUKENHAAG SNOEIEN

Het snoeien van groene beukenhaag kan gebeuren vanaf juni . Dan zijn de planten volop in groei en zullen ze zich snel herstellen na het snoeien. Echter is het aangewezen om niet te snoeien op een te hete of zonnige dag. Dit om verbranding te voorkomen. Een bewolkte dag tussen 20-25°C is ideaal. Je kan de eerste snoeibeurt combineren met een onderhoudsbemesting. Een tweede snoeibeurt kan gebeuren in augustus of september. Dit is dan voornamelijk een vormsnoei zodat je de komende herfst en winter van een strakke beukenhaag kan genieten.

WAAROM KIEZEN VOOR
DE GROENE BEUKENHAAG?

Groene beuk geeft veel privacy en is makkelijk in vorm te houden.
Beukenhagen hebben bovendien een unieke uitstraling wat
een meerwaarde is voor elke tuin!

VOORRAAD BEUKENHAGEN

80/+

100/+

125/+

150/+

175/+