Rode beukenhaag kopen

FAGUS SYLVATICA ATROPUNICEA

OMSCHRIJVING

Rode beuk , ook gekend als Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ (vroeger ook Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ genoemd), is een grotendeels bladhoudende haagplant die aan populariteit wint dankzij zijn unieke warme kleur en uitstraling. In de herfst- en wintermaanden blijven de verdorde bladeren aan de plant aanwezig waardoor hij nog steeds voor privacy zorgt. Pas wanneer de nieuwe bladeren klaarstaan om te schieten vallen de oude bladeren eraf. Rode beuk heeft, net als groene beuk, een gegolfde bladrand waaraan je hem kan herkennen. Beukenhaag verkiest een drogere bodem dan haagbeuk. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van bodemverbeteraar, lavakorrels of lavameel wanneer je deze plant in een natte ondergrond. Zo verbeter je het waterdoorlatend vermogen van je bodem.

VOORDELEN

BLADHOUDEND

STRAKKE HAAG

VEEL PRIVACY

RODE BEUKENHAAG PLANTEN

Het planten van rode beukenhaag is een klus die je makkelijk zelf kan klaren. Beukenhaag kan je planten tussen eind oktober en eind maart naargelang het weer. Het mag niet te warm zijn of de planten drogen te snel uit en hierdoor kan uitval ontstaan. Ook is het niet mogelijk beukenhaag te planten wanneer er hevige vorst is. Dit omdat je dan geen plantsleuf kan maken in de grond.

RODE BEUKENHAAG BEMESTEN

Meststoffen zorgen ervoor dat je beukenhaag in topconditie blijft. Zo groeit de haag beter, is het beter bestand tegen ziektes en zal het sneller samengegroeid zijn tot één geheel. Bij het planten van rode beuk raden we steeds aan om een samengestelde meststof in de plantensleuf te doen. Zo hebben je nieuwe haagplanten de nodige voedingstoffen tot hun beschikking (stikstof, fosfor en kalium) voor een goede start.
Wanneer te bemesten door het jaar heen:
1. De eerste bemesting van het jaar gebeurd in maart – april. Dit is de periode waarin de nieuwe bladeren ontluiken.
Zo stimuleer je de groei en krijgen de bladeren hun mooie kleur.
2. Een tweede bemesting mag gebeuren in juni en juli. Dit is de periode waarin beukenplanten nog steeds goed doorgroeien.
3. Een laatste bemesting gebeurd in september of oktober. De voedingsstoffen zijn nodig om de beukenplanten af te harden voor de komende winter

RODE BEUKENHAAG SNOEIEN

Je kan rode beuk een eerste keer snoeien in juni en juli. Op dit moment zijn de planten volop in groei waardoor ze zich snel kunnen herstellen. We raden wel aan om op een licht bewolkte dag te snoeien en niet in volle zon. Dit om verbranding van je haag te voorkomen. Rode beukenhaag kan je nogmaals snoeien in augustus of september om deze in vorm te zetten voor de komende winter en herfst.

WAAROM KIEZEN VOOR
DE RODE BEUKENHAAG?

Rode beuk is een prachtige plant om te gebruiken als haagplant.
Het heeft een mooie rode kleur, een stijlvol blad en het is makkelijk in vorm te houden. Een topper voor elke tuin! Een rode beukenhaag kopen?
Vraag nu je offerte aan! 

VOORRAAD RODE BEUK

80/+

100/+

125/+

150/+

175/+