Hoe beukenhaag planten

Hoe plant ik een beukenhaag?

Wil je graag een mooie beukenhaag planten maar weet je niet hoe? Dan geven wij jou graag professioneel advies. Eerst en vooral is het planten van een beukenhaag helemaal niet moeilijk en kun je het makkelijk zelf doen. Is het de eerste keer dat je eentje gaat planten? Geen zorgen, met onderstaande tips lukt het zeker ! 

Beukenhaag planten voorbereiding

Een enkele of een dubbele rij ?

Het is belangrijk om eerst na te denken over hoe jij jouw haag graag zou planten. Een haagbeuk of beukenhaag kun je namelijk op twee manieren planten: een enkele- of een dubbele rij.

Plantsleuf maken

Voor het planten van je beukhaag, maak je eerst een plantsleuf. Let op, doe dit niet op voorhand. Indien het regent, kan de sleuf vollopen en modderig worden. Dat is verstikkend voor de wortels van je nieuwe beukhaag en kan tot uitval leiden. De gleuf moet minimaal 35 cm diep en 20 cm breed zijn bij een enkele haag. Kies je voor een dubbele haag? Kies dan voor een breedte van 30 cm. Vergeet ook niet om de grond onder de gleuf los te maken. De bodem moet luchtig en open zijn voor een optimale beplanting.

Leidraad plaatsen

Daarnaast zorg je ook voor een correct geplaatste leidraad waaraan je de planten hecht met binddraad. Zo bekom je een haag dat mooi recht groeit en bovendien eenvoudig te snoeien is. De speciale spandraad en binddraad voor beukenhaag kan je bij ons bekomen.

Ten slotte sproei je de wortels lichtjes nat voor het planten.

Beukenhaag planten

Let er op dat je de beuk niet te diep plant. Alleen de wortels hoeven in de grond te zitten. Daarnaast is het zeer belangrijk om voldoende afstand te houden tussen je nieuwe beukhaag en je andere plantenZo krijgt je beukhaag genoeg plek om te groeien naar een volwaardige haag.

Bovendien gebruik je bij het planten van je beukenhaag best een goede bodemverbeteraar. Heb je deze nog niet in huis? Dan is Actisol bodemverbeteraar van ECOstyle een echte aanrader! In Actisol zitten voedingsstoffen en noodzakelijke schimmels.  De wortels van je haag hebben namelijk bepaalde schimmels nodig om voedingsstoffen uit de grond op te nemen. Geniet van een prachtige beukenhaag met deze turfvrije bodemverbeteraar!

Ten slotte geef je jouw nieuwe beukhaag een flinke dosis water. Let op: bij het planten van een nieuwe beukenhaag moet je het eerste jaar voldoende water geven zodat de planten niet uitdrogen. Het tweede jaar zijn de planten meestal voldoende ingeworteld om zichzelf te voorzien van water. Dan moet je enkel bij langdurig droge periodes water geven.

Bij afhaling van je bestelling geniet je van een GRATIS PLANTDEMO. Zo weet je perfect hoe je haag correct kan planten. 
En krijg je meteen ook nog enkele tips van de kweker omtrent onderhoud en bemesting van je beukenhaag.

Hoe beukenhaag planten
in een notendop

  1. Graaf een plantensleuf
  2. Verbeter de bodem met Actisol van ECOstyle
  3. Plant de beuk
  4. Vul het gat met resterende grond
  5. Geef de plant een flinke dosis water

Heb je nog vragen?