logo beukenhaag.be | specialist in beukenhagen en haagbeuk

Info

Verschil tussen beukenhaag en haagbeuk

Wat is het verschil tussen, en? Dat is een vraag die dikwijls opduikt.
Het belangrijkste verschil is dat beukenhaag bladhoudend is en haagbeuk niet.

De bladeren blijven bij groene beuk en rode beuk er tijdens de wintermaanden aanhangen
totdat het nieuwe blad klaar is om te ontluiken

Haagbeuk laat sneller zijn bladeren vallen waardoor er minder privacy is tijdens de winter.
Het voordeel van haagbeuk is dan weer dat het sneller groeit en het goed natte bodems verdraagt.
Groene beuk en rode beuk verkiezen dan weer een drogere bodem.

planten

Het planten van een beukenhaag is helemaal niet moeilijk en kan makkelijk zelf gedaan worden.
Is het de eerste keer dat je een beukenhaag gaat planten? Geen enkel probleem!
Wanneer je bij ons je beukenplanten koopt krijg je eeplantdemonstratie tijdens het afhalen zodat je goed op de hoogte bent van hoe je tewerk moet gaan en wat er verwacht wordt van onderhoud.

Ook kan je bij ons alles verkrijgen van materiaal die vereist is:,,,,,enz.

We kunnen je hier alvast enkele belangrijke tips meegeven:

 • Maak je plantsleuf voor de haagplanten niet op voorhand. Wanneer je dit doekan de sleuf in geval van regen te modderig worden. Dit is verstikkend voode wortels van de beukenhaag en kan uitval tot gevolg hebben.
 • Zorg voor een correct geplaatste leidraad waaraan je planten gehecht wordemet binddraad. Dit zorgt ervoor dat je haag mooi recht groeit evereenvoudigd het snoeien.

Dé ideale meststof voor hagen!

snoeien

Het snoeien van beukenhaag en haagbeuk kan gedaan worden wanneer de planten volop in groei zijn. Dit is tussen juni en augustus op een licht bewolkte dag (niet in volle zon).

Op dit punt herstellen de haagplanten zich het snelst waardoor ze steeds een gezonde uitstraling blijven hebben. Een tweede (vorm)snoei is mogelijk afhankelijk van het weer in augustus en september.

Erna gaan de planten niet lang meer groeien waardoor je de hele herfst en winter door kan genieten van een mooi in vorm gehouden beukenhaag.

Verschillende snoeimaterialen bij ons beschikbaar!

onderhoud

Bij het planten van een nieuwe beukenhaag moet je het eerste jaar voldoende water geven zodat de planten niet uitdrogen. Het tweede jaar zijn de planten meestal voldoende ingeworteld om zichzelf te voorzien van water. Dan moet je enkel bij langdurig droge periodes water geven.

Een bestaande beukenhaag onderhouden bestaat grotendeels uit een correcte snoei. Verder dien je ervoor te zorgen dat de planten niet uitdrogen bij droge periodes en dat er genoeg voedingstoffen aanwezig zijn in de bodem. Het toedienen van voedingsstoffen doe je best door een samengestelde meststof specifiek voor haagplanten te strooien. Deze bevat al de nodige bestanddelen (stikstof, fosfor en kalium) om je hagen gezond te houden en goed te laten groeien.

Het kan voorvallen dat er in de loop der jaren wolluis terug te vinden is op je beukenhaag. Dit is een zuigend insect dat te herkennen is aan zijn kleine gestalte en “wollige” witte kleur. Bij een hevige wolluisplaag kan er bladverlies optreden. Er bestaan tal van middelen die je kan gebruiken om deze plaag te bestrijden of om preventief te behandelen.

Veel gestelde vragen

 • Waar kunnen we de beukenhaag afhalen?

  Dit kan in ons tuin- en plantencentrum te Lede, Oost-Vlaanderen.

 • Ik weet niet goed welke haagplant ik nodig heb, kunnen jullie mij helpen?

  Uiteraard! Je kan ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren. Onze groenspecialisten helpen je graag verder.

 • Hoe kan ik overgaan tot het bestellen van een beukenhaag?

  Je kan een vrijblijvende offerte aanvragen en a.d.h.v. de offerte overgaan tot bestellen. Ook is er een optie in het offerteformulier dat je kan aanvinken wanneer je onmiddellijk wenst te bestellen zonder eerst een offerte te ontvangen. Een derde mogelijkheid is dat je langskomt in ons tuin- en plantencentrum te Lede om daar je bestelling te plaatsen.

 • Aanvaarden jullie eco-cheques / eco-passes?

  Wij aanvaarden zowel elektronische als papieren eco-cheques en eco-passes

 • Verkopen jullie beukenhaag aan een eerlijke prijs?

  De beukenplanten die wij verkopen zijn premium kwaliteit en verplante beuken zodat deze beter ontwikkeld takken- en wortelgestel hebben. Ook worden de planten op ruime afstand gekweekt zodat deze zich ten volle kunnen ontwikkelen.

offerte aanvragen

Blijf op de hoogte van onze acties! schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer interessante sites