logo beukenhaag.be | specialist in beukenhagen en haagbeuk

Groene beukenhaag Fagus Sylvatica

Groene beukenhaag

Eigenschappen

Bladhoudend

Strakke haag

Veel privacy

Beschrijving

Groene beukenhaag, ook wel gekend als Fagus sylvatica, is bladhoudend en zorgt hierdoor het hele jaar door voor privacy. De bladeren verdorren tijdens de herfst en winter, maar ze blijven aan de plant hangen totdat het jonge blad klaar is om te ontluiken. Je kan groene beukenhaag herkennen aan het blad. Deze heeft een mooi groene kleur en een gegolfde bladrand. Groene beuk verkiest een plekje in een niet te natte ondergrond. Eventueel kan je tijdens het aanplanten gebruik maken van bodemverbeteraar om de structuur van de grond te verbeteren. Zo zorg je ervoor dat het beter vocht doorlaat en dat de planten niet met hun wortels in het nat blijven staan.

Planten

Het planten van een groene beukenhaag kan vanaf eind oktober tot eind maart. Dit is natuurlijk met een korreltje zout te nemen want veel is afhankelijk van het weer. Wordt het al vlug warm, dan is de plantperiode korter en omgekeerd. Ook is het niet mogelijk om bij vorst groene beuk te planten. Je kan dan geen sleuf maken omdat de bodem bevroren is. Bij het afhalen van je planten krijg je gratis een plantdemonstratie aangeboden zodat je helemaal op de hoogte bent van de do’s en don’ts.

Bemesten

Om een goede groei te verkrijgen dien je 2 tot 3 maal je groene beuk te bemesten. Dit zorgt niet alleen voor gezonde en sterke planten, maar zo gaat de haag sneller één geheel vormen. Een ander voordeel van het bemesten is dat de beukenhaag dan geen voeding gaat halen bij een nabije sierborder of gazon. Bij het planten van je groene beukenhaag is het ook altijd raadzaam om een dosis meststof in de plantsleuf te verwerken. Zo hebben de jonge planten alvast een gezonde dosis voedingsstoffen tot hun beschikking.

Een kort overzicht van wanneer te bemesten:

1. Bij het ontluiken van de nieuwe bladeren moet je de eerste keer bemesten (maart-april).
2. Een onderhoudsbemesting in juni-juli.
3. Een laatste bemesting in september-oktober.

Snoeien

Het snoeien van groene beukenhaag kan gebeuren in juni en juli. Dan zijn de planten volop in groei en zullen ze zich snel herstellen na het snoeien. Echter is het aangewezen om niet te snoeien op een te hete of zonnige dag. Dit om verbranding te voorkomen. Een bewolkte dag tussen 20-26°C is ideaal. Je kan de eerste snoeibeurt combineren met een onderhoudsbemesting. Een tweede snoeibeurt kan gebeuren in augustus of september. Dit is dan voornamelijk een vormsnoei zodat je de komende herfst en winter van een strakke beukenhaag kan genieten.

Waarom kiezen voor de groene beukenhaag?

Groene beuk geeft veel privacy en is makkelijk in vorm te houden. Beukenhagen hebben bovendien een unieke uitstraling wat een meerwaarde is voor elke tuin!

Voorraad

Blijf op de hoogte van onze acties! schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer interessante sites